CEL MAI NOU CONCURS Concursul este inca in desfasurare , va asteptam [detalii aici]. Se termina abia pe 18 ianuarie.

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Share this topic!

URL Direct
BBcode
HTML
Despre Tablete

Despre Tablete

Kames

Kames

Administrator fondator
Despre Tablete EmptyMesaje : 559
Puncte : 2290
Reputatie : 2
Despre Tablete Rank11-24afb
Conceptul de fabricare a unei tablete nu este aşa nou cum vă imaginaţi. Prima oară când s-a discutat despre un astfel de dispozitiv a fost în anul 1968. Alan Kay, un cunoscut om de ştiinţă, a propus crearea unui dispozitiv care poate funcţiona printr-un panou care preia comenzile prin atingere şi poate îndeplini toate funcţiile unui computer.

În anul 1972 a publicat un articol despre un dispozitiv numit de el Dynabook, care venea în ajutorul educaţiei şcolare. Dispozitivul din poza articolului semăna destul de mult cu o tableta, cu mici excepţii. Alan îşi imagina tastatura şi touchscreen-ul în acelaşi plan, dar specifica faptul că în viitor va exista tehnologia necesară pentru crearea unei suprafeţe prin care să se înlocuiască tastatura cu una virtuală.

Mai târziu, în anul 1989, este produs şi primul astfel de dispozitiv. Este vorba de GRIDPAD, care includea un touch screen monocromatic, autonomie de aproximav 3 ore şi o greutate de 2,3 kg. Au mai existat dispozitive care foloseau un stilou/ pix pentru a prelua comenzile, dar acestea nu au avut prea mult success.

Totul a culminat în anul 2010, când legendarul Steve Jobs a prezentat tableta iPad, construită de Apple. Astăzi, marile companii ca Google, Apple, Samsung, etc. încearcă să identifice cât mai bine nevoile utilizatorilor, pentru a concepe design-uri şi funcţii prin care să le satisfacă.


Principalele componente ale unei tablete sunt:

Procesorul
Memoria RAM
Memoria internă şi slotul de memorie externă
Touchscreen-ul
Acumulatorul
Procesorul grafic
Procesorul de sunet şi difuzoarele
Accelerometer-ul
Giroscopul
Receptorul Wi-Fi
Camera
Butoanele şi mufele de conectare
Desigur, astăzi tabletele de înaltă perfomanţă includ multe alte componente, cum ar fi:

Receptor GPS
Bluetooth
Receptoare de telefoane, pe care le găsim la tabletele 3G şi 4G
Diferiţi senzori
Accelerometer-ul şi giroscopul determină orientarea tabletei asfel încât modul de afişare să se poată face oricum ar fi ţinută tableta. Procesorul grafic împreună cu procesorul generează elementele grafice. Iar receptorul Wi-Fi şi Bluetooth-ul ajută la conectarea tabletei la internet sau cu alte dispozitive.

Legatura între aceste componente şi cel fară de care acestea nu ar funcţiona este sistemul de operare. Cele mai întâlnite sisteme de operare, în cazul tabletelor, sunt: iOS dezvoltat de Apple şi Android dezvoltat de Google.


Tabletele sunt foarte folosite astăzi, principalele avantaje pe care acestea le prezintă fiind:

Dimensiuni reduse
Greutate foarte mică
Uşor de folosit chiar şi de către cei care nu au prea multe cunoştinţe în domeniul noilor tehnologii
O multitudine de aplicaţii şi jocuri
Este foarte practică
Atunci când planuiţi să achizitionaţi un dispozitiv care să fie practic, uşor de transportat, care vă ajută să ţineţi legatura cu cei dragi dar să vă si distraţi în acelaşi timp, cel mai indicat este să vă cumpăraţi o tabletă.

#1 - Postat la data de 21.11.14 21:54
http://boardit.forumz.ro

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

Creati un forum gratuit | © PunBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Discuții recente