CEL MAI NOU CONCURS Concursul este inca in desfasurare , va asteptam [detalii aici]. Se termina abia pe 18 ianuarie.

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Share this topic!

URL Direct
BBcode
HTML
Preţul energiei furnizate populaţiei VA CREŞTE de la 1 ianuarie

Preţul energiei furnizate populaţiei VA CREŞTE de la 1 ianuarie

avatar

Kames

Administrator fondator
Mesaje : 559
Puncte : 2290
Reputatie : 2

"Impactul tarifelor aprobate (...), începând cu 1 ianuarie 2015, va duce la o creştere de 0,26%, sub cea estimată iniţial, a preţului mediu de vânzare a energiei electrice la tarifele reglementate faţă de cele realizate în semestrul al doilea din 2014", potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).
Explicaţia ANRE pentru această majorare este creşterea valorii componentelor de preţ ale tarifelor reglementate şi reducerea valorii componentei de rezervare/abonament facturate corespunzător cotei reglementate de energie electrică.
România s-a angajat faţă de Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţională să elimine preţurile reglementate în sectorul gazelor şi energie electrică.
Pentru companii, liberalizarea pieţei de electricitate s-a încheiat la începutul acestui an. Pentru populaţie, procesul va dura până la 31 decembrie 2017.
De asemenea, Comitetul de reglementare al ANRE a avizat noi valori ale componentei de piaţă concurenţială (CPC) pentru perioada 1 ianuarie-30 iunie 2015, care va creşte în medie pe ţară cu 0,46%.
Valoarea CPC variază între 0,2 lei şi 0,4 lei/kWh, în funcţie de furnizorul de electricitate. Consumul mediu de electricitate al unei familii este de circa 200 kWh pe lună.
CPC a fost introdus în facturile consumatorilor la jumătatea anului 2013 şi se aplică pentru pentru cantitatea de electricitate cumpărată de pe piaţa liberă.

#1 - Postat la data de 19.12.14 20:23
http://boardit.forumz.ro

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

Creeaza un forum | © PunBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Creeaza-ti propriul blog gratuit