CEL MAI NOU CONCURS Concursul este inca in desfasurare , va asteptam [detalii aici]. Se termina abia pe 18 ianuarie.

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Share this topic!

URL Direct
BBcode
HTML
Cum ne promovam ?!

Cum ne promovam ?!

avatar

cipriiulian98

Membru
Mesaje : 110
Puncte : 683
Reputatie : 0

Acest topic are menirea de a va prezenta cele mai cunoscute si utilizate metode de promovare a unui site, dar si introducerea unor idei noi. Una dintre cele mai frecvente greseli a unui proprietar sau viitor proprietar de site este increderea ca odata cu publicarea/crearea site-ului in sine toate problemele lui se vor rezolva, site-ul primind in consecinta o gramada de vizitatori/utilizatori. De cele mai multe ori nu se intampla asa.
Sa trecem insa la elemente concrete. In primul rand, inainte de toate website-ul trebuie sa fie finalizat complet, nu are nici un sens sa promovati un produs neterminat. De asemenea website-ul trebule sa aibe continut de calitate pentru vizitatori, si sa fie user friendly (un site in care se navigheaza foarte greu, sau in care utilizatorul nu gaseste anumite categorii/link-uri poate sa-l enerveze si sa paraseasca site-ul mai repede decat ne putem imagina).

Desi nu voi vorbi prea mult despre SEO (Search Engine Optimization), este foarte important sa se respecte principalele reguli ale optimizarii web, si anume: titlurile paginilor si descrierile sa fie unice si relevante, sa atraga si sa se identifice intre celelalte descrieri ale rezultatelor organice.
Acum, dupa ce am indeplinit sau avem in vedere cele scrise mai sus, voi face o mica lista cu principalele metode de promovare pe care un webmaster trebuie sa le aibe la indemana. Personal, le-as imparti in 2 mari categorii, si anume:
Metode de promovare platite (realizate doar daca avem bani/ne permitem sa investim).
In cadrul acestei categorii, as aminti:
Campanii online folosind publicitate PPC (pay per click) precum: Google Adwords, www.bidvertiser.com, etc.
Cumpararea de advertoriale/link-uri pe bloguri, forumuri sau pe site-uri de stiri si de profil.
Cumpararea de bannere cu o vizibilitate buna pe site-uri din aceeasi nisa sau cu foarte multi vizitatori.
Campanii de e-mailing (presupune trimiterea unui mail publicitar in care se va promova site-ul dvs. catre o masa de oameni/email-uri).
Publicarea de anunturi in presa, pe posturi TV sau la radio. De obicei aceasta metoda de promovare este printre cele mai scumpe, dar poate fi in functie de ce se promoveaza si foarte eficienta.
Realizarea de concursuri. Desi pare o metoda la care toata lumea are acces, sunt eliminati din start "jucatorii" care nu isi pot permite sa ofere niste premii atractive, sau, macar niste premii. Premiile costa, nu?
Metode de promovare gratuite (realizate prin munca).
Cele mai cunoscute/utilizate metode din cadrul acestei categorii ar fi:
Inscriere gratuita in directoare web (este o metoda de promovare ce poate trimite pe langa link-uri catre site-ul dvs. si vizitatori).
Publicarea de articole unice sau de inceputiri de articole in directoare de articole, cu link catre site-ul dvs. (pentru a citii in continuare, vizitati www.site-ul-dvs.ro).
Schimb de legaturi cu alte site-uri cu acelasi domeniu de activitate cu site-ul dvs.
Publicarea de anunturi gratuite pe site-urile de anunturi gratuite.
Publicarea de articole calitative pe Wikipedia (o metoda destul de dificila, mai ales daca se posteaza si link-uri externe), insa un link primit de pe acest site este calitativ.
Trimiterea spre publicare a unor articole unice (scrise de dvs.) in site-urile mai mari, cu rugamintea sa se faca trimitere spre autor/site-ul autorului (dvs.). Fara indoiala ca veti avea succes cu aceasta metoda daca articolele sunt interesante, si, cel mai important, unice.
Crearea unui blog si/sau forum de specialitate in care sa vorbiti despre serviciile oferite pe site-ul dvs. si nu numai, sau sa oferiti suport.
Participarea la discutii pe forumuri / TPU / Yahoo Answers (si alte site-uri de acest gen) si adaugarea link-ului pe unde este posibil.
Publicarea de comunicate de presa pe site-urile de profil.
Postarea de filmulete ce au legatura cu domeniul dvs. de activitate sau chiar cu site-ul dvs. pe YouTube sau site-uri de acest gen, care sa faca referire si la site-ul ce se doreste a fi promovat.
Prezenta si activarea pe retelele de socializare importante (Facebook, Twitter, Google+).
Nu cred ca am omis vreo metoda cunoscuta in acest articol, insa, daca am facut-o sunteti invitatii mei sa "ma trageti de urechi" printr-un post prin care sa o faceti cunoscuta.

P.S: Calitatea continutului site-ului ajuta in procesul de promovare.

#1 - Postat la data de 07.12.14 20:29

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

Creati un forum | © PunBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Creeaza-ti propriul blog gratuit